Condamnată la un an de închisoare pentru că şi-a omorât pruncul

Serviciul de presă al procuraturii anunţă despre sentinţa prea blândă dată unei femei pentru că şi-a omorât pruncul imediat după naştere. Procuratura anunţă că va contesta sentinţa dată de judecătorii din Căuşeni.

Din probele acumulate de procurorii din Căuşeni s-a stabilit că, în aprilie curent, femeia de 34 ani a născut în gospodăria părinţilor săi un copil sănătos de 3 kg. Pruncul a fost lovit mortal de câteva ori în regiunea capului de mama sa.

Pentru a ascunde urmele infracţiunii, inculpata, mamă a încă doi copii minori a aruncat cadavrul copilului în veceul din curtea casei.

Crima a ieşit la iveală atunci când medicul de familie împreună cu şeful de post a venit acasă la inculpată pentru un control ordinar, deoarece a aflat de la vecini că femeia are probleme de sănătate. Tot atunci a fost depistat şi cadavrul pruncului.

Femeia a declarat că tatăl ultimului copil în ajunul incidentului a insultat-o şi a refuzat să recunoască paternitatea, fapt ce a determinat-o la comiterea crimei.

Procurorii mai menţionează că inculpata face parte dintr-o familie social vulnerabilă şi locuieşte împreună cu încă 8 persoane.

În instanţa de judecată procurorii raionului au cerut ca făptaşa să fie condamnată pentru pruncucidere la 3 ani de închisoare, însă ultima a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de un an.