Centru de Informare al UE, inaugurat la Soroca

Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova a deschis la Soroca un centru care va asigura cetăţenii din nordul Moldovei cu acces liber şi gratuit la informaţii despre Uniunea Europeană, transmite Info-Prim Neo.

Centrul oferă publicului interesat informaţii şi literatură de specialitate, care acoperă o gamă vastă de domenii precum programele şi instrumentele UE dedicate ţărilor care fac parte din Politica Europeană de Vecinătate, inclusiv Republica Moldova, legislaţia UE, regulile de afaceri şi, nu în ultimul rând, informaţii din cultură.

Reţeaua Centrelor de Informare ale UE din Republica Moldova primeşte gratuit materiale şi literatură de specialitate de la Biroul de Publicaţii al Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg. În acest sens, a fost semnat un acord de colaborare cu fiecare instituţie de învăţământ-gazdă.

Cei care doresc să se informeze pe larg despre Uniunea Europeană o pot face la următoarele instituţii: liceul „Constantin Stere” (Soroca), Academia de Studii Economice, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Medicină şi Farmaceutică din Moldova (Chişinău), Universitatea de Stat „Alecu Russo” (Bălţi), Universitatea de stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” (Cahul), Universitatea de Stat din Comrat (Comrat).

În Republica Moldova au fost înfiinţate, din 2007 până acum, şapte Centre de Informare ale Uniunii Europene.

,