Căpitan de poliţie acuzat de corupere pasivă

Un şef al Secţiei poliţie judiciară a fost reținut în flagrant de Colaboratorii Direcţiei generale teritoriale „Nord” a Centrului anticorupţie, fiind suspectat de corupere pasivă.

Acesta a fost reținut după ce a primit suma de 200 dolari SUA de la un tînăr, pentru a nu începe urmărirea penală în privinţa acestuia pe faptul comiterii unui accident rutier.

Conform denunţătorului, poliţistul ar mai fi estorcat şi primit anterior suma de 300 euro pentru neatragerea acestuia la răspundere penală în baza aceluiaşi accident rutier şi respectiv nearestării acestuia pe termen de 15 zile.

Iniţial, bănuitul a fost reţinut în izolatorul de detenţie preventivă a Comisariatului de poliţie Bălţi. Actualmente este cercetat în stare de libertate, deoarece și-a recunoscut vina.

Pe numele lui a fost pornită o cauză penală în baza art.324 alin.(2) lit.b) şi c) Cod penal al RM – corupere pasivă, care prevede o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

,