Biserica „Sfîntul Mucenic Victor” şi-a sărbătorit hramul

Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a participat astăzi, 24 noiembrie, la sărbătorirea hramului bisericii „Sfîntul Mucenic Victor”, desfăşurată în incinta complexului educativ creştin-ortodox din Brigada „Ştefan cel Mare” din Chişinău.

Ceremonia a început cu sfînta Liturghie, oficiată de opt preoţi militari, acompaniaţi de corul Academiei de Teologie Ortodoxă din Chişinău, care au binecuvîntat lăcaşul sfînt şi publicul prezent la eveniment.

Parohul bisericii Gheorghe Gavriliţă a apreciat colaborarea dintre Brigada “Ştefan cel Mare” şi Armata Naţională ca fiind benefică ostaşilor care sînt educaţi nu numai fizic, militar, dar şi spiritual. “Acesta este un exerciţiu duhovnicesc care are un impact pozitiv asupra stării spirituale a militarilor din cadrul brigăzii”, a specificat preotul Gavriliţă.

Totodată, la activitate au fost prezenţi ctitorii sfîntului lăcaş în persoana ex-ministrului Apărării Victor Gaiciuc, generalul (r) Nicolae Petrică, precum şi militari prin contract şi în termen din brigada “Ştefan cel Mare” şi alte unităţi militare.

Cu această ocazie, ministrul Apărării a făcut o donaţie de circa 80 de icoane şi un ajutor financiar pentru finisarea lucrărilor de amenajare a bisericii, exprimîndu-şi speranţa că, în viitorul apropiat, astfel de lăcaşe sfinte vor fi deschise în toate unităţile Armatei Naţionale. Marinuţa a venit cu un cuvînt de felicitare pentru cei care şi-au serbat ziua onomastică, urîndu-le sănătate, pace şi linişte sufletească.

Biserica cu hramul „Sfîntului Mucenic Victor” a fost inaugurată la 23 noiembrie 2009 în cadrul complexului educativ creştin-ortodox din Brigada „Ştefan cel Mare” din Chişinău şi este primul lăcaş sfînt înfiinţat pe teritoriul unei unităţi militare din R. Moldova.

În perspectivă, construcţia unor biserici pe teritoriul unităţilor militare este prevăzută în Brigada „Moldova” din oraşul Bălţi şi Brigada „Dacia” din Cahul.

Sursa: army.md