Berea de criză se face cu porumb

De 500 de ani în Germania există legea purității berii. Cu un rol major în economie, berea a devenit pentru nemți un brand național. Ingredientele din tehnologia tradițională presupune malţ de orz, hamei şi apă. Alegerea ingredientelor ţine de specificul fiecărei reţete în parte.
Știrea surpriză pentru mulți consumatori este că berea în majoritatea cazurilor se face deja din porumb dar nu din orz. Avantajul e unul sigur – mălaiul are mai mult amidon, deci crește producția și scade prețul.
Pe rafturile din România, 21 tipuri de beri din 36 conțin mălai. Deși mulți sunt contra, experții neutri afirmă că berea făcută din porumb are o culoare mai deschisă și un gust mai moale, mai puțin amar.
Multe mărci mari precum Corona, Tuborg și Peroni au în compoziție porumb. Deși procedeul e folosit de zeci de ani, numărul producătorilor de bere pe bază de porumb devine tot mai mare. Mai nou unele mărci de bere susțin că au în compoziție apă de izvor de munte.
Berea pasteurizată nu conține substanțe chimice nocive adică consevanți . Pasteurizarea este un procedeu industrial care constă în încălzirea produsului, până aproape de temperatura de fierbere 90 grade pentru a distruge bacterile, după care se refrigerează rapid în câteva secunde până la 1 s-au 2 grade Celsius, după care este ambalată, de preferintață în vid.
Editorii de la Beerocracy – singura revista de cultură a berii din România, susțin că folosirea porumbului alterează gustul natural și specific berii. Totuși susțin producătorii și tendința lor de a obține mai multe sortimente de gusturi și culori pentru bere. Esențialul rămâne a fi gustul.
Conform Wikipedia berea este un băutură alcoolică (aproximativ 5% alcool) obținută la fermentația a patru componente naturale: drojdia de bere, malţ, hamei şi apă.
Oficial în Rusia berea se încadrează în produsele non-alcoolice.
Acum 5000 de ani în Egiptul Imperial al faraonilor, berea era un important aliment în dieta zilnică.
În 1996 berăria Courage Brewery din Newcastle, Anglia, a îmbuteliat 1000 de sticle de bere blondă, denumită Tutankhamun, fabricată după o rețetă veche de 3200 de ani, găsită în Templul Soarelui Reginei Nefertiti. Prima dintre sticle a fost vândută, mai târziu, la licitație cu 1000$.