Bal de caritate pentru bolnavii de cancer

Fundaţia Filantropică Medico-Socială „Angelus Moldova” organizează anualul bal de caritate Hospice Angelus. Banii colectaţi vor fi direcționaţi spre asigurarea continuității serviciilor gratuite de îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer, inclusiv copii.

Potrivit unui comunicat de presă al fundaţiei, cea de-a treia ediţie a balului se va desfăşura sub patronatul Alteței Sale, Prințesa Marina Sturdza. Organizatorii promit o seară plină cu surprize plăcute și invitați speciali. Invitații vor avea parte de o recepție cu șampanie, urmată de o cină cu trei feluri de bucate, o tombolă, o licitație exclusivă și un program de divertisment cu Dara, Univox și FurioSnails, precum și cu participarea altor artiști consacraţi din Republica Moldova.

Biletele costă 75 de euro. Balul va avea loc la 4 mai, ora 19.00, la hotelul Leogrand.

La ediţia precedentă a balului de caritate au participat 150 de invitați. În cadrul evenimentului s-au colectat 25000 de euro, cea mai mare sumă de bani acumulată vreodată la un eveniment de caritate din Republica Moldova.

„Angelus Moldova” este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, non-profit, având ca scop crearea unui nou sistem de asistenţă medico-socială destinat bolnavilor incurabili de cancer în stadii avansate şi terminale, precum şi familiilor acestora. Începând cu anul 2000, au fost îngrijiţi peste 1000 de pacienți care sufereau de boli incurabile. În fiecare an, în Moldova sunt diagnosticate cu cancer 8000 de persoane, iar 6000 pierd lupta cu această maladie.

,