Armata Naţională marchează sâmbătă „Ora Planetei”

Sâmbătă, 31 martie, unităţile militare şi instituţiile Ministerului Apărării vor sista, în mod centralizat, pentru o oră, energia electrică, marcând astfel, alături de comunitatea internaţională „Ora Planetei”.

Potrivit locotenent-colonelului Mariana Grama, şef secţie ecologie şi protecţie a mediului din cadrul Comandamentului Logistic, între orele 20:30 şi 21:30, energia electrică urmează să fie deconectată în toate unităţile militare şi instituţiile Ministerului Apărării.

Ministerului Apărării a îndemnat şi militarii prin contract să deconecteze sursele de energie electrică la domiciliu, participând în aşa mod la acţiunea respectivă.

Anul acesta, activităţile publice dedicate „Orei Planetei” vor demara începând cu ora 16:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din municipiul Chişinău, cu mai multe concursuri pentru copii şi tineret. În intervalul orelor 20:30 – 21:30 va avea loc partea oficială a ceremoniei, la care şi-au anunţat participarea reprezentanţi ai instituţiilor centrale de stat şi administraţiei publice locale.

În fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie, comunitatea internaţională marchează Ora Planetei (Earth Hour) pentru a contribui la soluţionarea problemelor globale de mediu. În 2011, „Ora Planetei” a antrenat circa 1,8 miliarde de oameni. La eveniment au luat parte peste 5200 de oraşe din 135 de ţări de pe toate continentele, aceasta fiind descrisă de către media ca „cea mai largă campanie pentru planetă din întreaga lume”.

,