Vlad FILAT a prezidat şedinţa Comisiei guvernamentale pentru redresarea situaţiei în complexul energetic

Prim-ministrul Vlad FILAT a prezidat astăzi şedinţa Comisiei guvernamentale pentru redresarea situaţiei în complexul energetic.
În cadrul şedinţei a fost făcut un schimb de opinii referitor la situaţia din domeniul energetic şi acţiunile ce urmează a fi întreprinse în perioada imediat următoare.

Premierul a solicitat instituţiilor responsabile să negocieze contractele ce urmează a fi semnate, astfel încît să asigure cetăţenii Republicii Moldova cu energie electrică la un preţ cel puţin egal celui existent pînă în prezent.

Vicepremierul Valeriu LAZĂR, ministru al Economiei, a spus că se negociază în continuare cu trei furnizori de energie electrică din Ucraina, Rusia şi România.

„Majorarea de preţ pe care au solicitat-o furnizorii de 20% este inacceptabilă şi reprezentanţii instituţiilor responsabile de negocieri au înţeles acest lucru„, a spus Vlad FILAT.

Premierul a precizat că energia electrică va fi furnizată în continuare la parametrii necesari şi cetăţenii moldoveni nu vor avea de suferit.