Vlad FILAT a avut o întrevedere cu Stas MESEZHNIKOV, Ministrul Turismului R. Moldova – Israel

Prim-ministrul Vlad FILAT a avut astăzi o întrevedere cu Stas MESEZHNIKOV, Ministrul Turismului şi copreşedintele Comisiei mixte de cooperare Republica Moldova – Israel. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii despre relaţiile bilaterale dintre cele două state.

Vlad FILAT a menţionat că este onorat să se afle în prima vizită oficială a unui Premier moldovean în Israel, în contextul în care în luna iunie se împlinesc 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două state.

Prim-ministrul a menţionat că Guvernul acordă o atenţie sporită colaborării comercial-economice, un indice elocvent în acest sens fiind organizarea pe parcursul acestei vizitei a Forului oamenilor de afaceri, cu participarea a peste 60 de oameni de afaceri moldoveni.

„Contăm pe implicarea mediului de afaceri în sporirea volumului comerţului exterior, care deja atestă un ritm pozitiv de creştere cu 43.3% în anul 2011, în comparaţie cu 2010. Stabilirea contactelor directe între întreprinzători va permite valorificarea potenţialului celor 128 întreprinderi cu capital israelian din Republica Moldova şi creşterea investiţiilor”, a spus Vlad FILAT.

Premierul a remarcat importanţa Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare comercială, economică şi tehnico-ştiinţifică şi a menţionat că este binevenită organizarea pe 11 septembrie 2012 a celei de-a III-a şedinţe a Comisiei.

Vlad FILAT a mulţumit pentru disponibilitatea Israelului de a implementa în ţara noastră proiectul trilateral cu participarea României şi Republicii Moldova pentru crearea unui laborator de referinţă pentru produsele de origine vegetală.

Stas MESEZHNIKOV a salutat progresul înregistrat în relaţiile moldo-israeliene şi a reiterat disponibilitatea Statului Israel de a sprijini şi în continuare Republica Moldova.