Viceministrul Andrei Popov a întreprins o vizită la Bruxelles

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Popov, a întreprins o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 30-31 ianuarie, în cadrul căreia a avut o serie de întrevederi cu înalţi oficiali ai Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE) şi membri ai Parlamentului European.
În cadrul discuţiilor, a fost realizat un schimb de opinii referitor la ultimele evoluţii în dialogul Republica Moldova- Uniunea Europeană, situaţia politică internă din RM şi procesul de soluţionare a conflictului transnistrean. Viceministrul moldovean a mulţumit oficialilor europeni pentru sprijinul constant al UE în acest sens.
De asemenea, Viceministrul Andrei Popov s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Centrului pentru Studii şi Politici Europene (CEPS) de la Bruxelles.
Cu ocazia vizitei, Viceministrul Andrei Popov a participat la Masa rotundă: „2012 – o nouă oportunitate pentru soluţionarea conflictului transnistrean?”, organizată de Centrul de Politici Europene (EPC).
Alături de oficialul moldovean viziunile sale privind evoluţia procesului de soluţionare a conflictului transnistrean au fost prezentate de Miroslav Lajcak, Director Executiv în cadrul SEAE, Ervan Fouere, Reprezentant Special al preşedinţiei în exerciţiu a OSCE, Ioan Mircea Paşcu, Membru al Parlamentului European Pirkka Tapiola, consilier principal în cadrul SEAE, precum si reprezentanţii adjuncţi ai Misiunilor Rusiei şi Ucrainei pe lângă UE.
Participanţii la eveniment au discutat perspectivele reglementării în contextul recentelor schimbări din regiune şi reluarea negocierilor în cadrul formatului 5+2. Mai mulţi vorbitori au concluzionat că pentru a crea un climat favorabil soluţionării durabile conflictului transnistrean este absolut necesară consolidarea încrederii şi respectiv înlăturarea tuturor barierelor artificiale între cele două maluri ale Nistrului.

, ,