Iurie Roșca organizează noi proteste la Chișinău

Binecunoscutul ex-lider al PPCD, Iurie Roșca, organizează proteste împotriva actualei guvernări. El a mai spus că se așteaptă la o participare la proteste la fel de masivă ca în 2002-2005: „Iurie Roșca mai are capacitatea de a urca în copaci și să țină discursuri aprinse”.
Fiind susținut de foarte mulți naționaliști, români și cetățeni dornici de libertate înafara regimului totalitar comunist, la acea vreme, el era cel care striga fără ezitare ”Jos Comuniștii”, ca mai apoi în 2005 să ofere toată susținerea sa lui Voronin. În 2005 grupul parlamentar al PPCD a votat, deopotrivă cu reprezentanții altor partide de opoziție pentru alegerea lui Vladimir Voronin în funcția de președinte al Republicii Moldova.
PPCD a rămas, însă, singurul fidel alianței cu comuniștii, Iurie Roșca obținând pentru asta și funcția de vicepresedinte al Parlamentului. Motiv pentru care a pierdut foarte mult din popularitate și încredere, iar la alegerile din 5 aprilie 2009 n-a reușit să treacă pragul electoral de 6 la sută.
Foarte supărat pe intenția AIE de a organiza un referendum și de a schimba legile comuniste din Constituție privind alegerea Președintelui, Iurie Roșca începe o campanie împotriva actualului regim de guvernare pe care îl numește ”regimul criminalilor de stat Lupu-Filat-Ghimpu”.
Roșca a îndemnat partidele extra-parlamentare să formeze un Comitet de coordonare al acțiunilor stradale, care va înainta guvernării solicitările opoziţiei. În același timp, Iurie Roșca împreună cu simpatizanții PPCD, incinta și caută cât mai mulți susținători pentru cauza lor și a comuniștilor în speranța obținerii alegerilor anticipate.
Iurie Roșca îl îndeamnă pe Marian Lupu să dizolve Legislativul și să-și dea demisia.În aceeași ordine de idei, creștin-democratul a solicitat demisia de onoare a președintelui Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

,