Dodon îşi doreşte formarea unui Guvern de alternativă

PSRM îşi propune formarea unui Guvern de alternativă. Anunţul a fost făcut de liderul socialiştilor Igor Dodon după o întrevedere cu şeful statului Nicolae Timofti..

Potrivit lui Dodon, pronosticurile făcute de echipa de economişti ai PSRM încă la începutul anului curent s-au adeverit şi economia înregistrează indici în descreştere. „Dacă situaţia economică nu se va schimba, Guvernul nu va putea achita salariile şi pensiile cetăţenilor. Din acest motiv, la Congresul partidului am decis ca în următoarele luni PSRM să elaboreze un program alternativ de dezvoltare a economiei şi să vină cu un cabinet pentru impelementarea lui”, a spus Dodon.

Liderul socialiştilor a anunţat că din echipă vor face parte miniştri din Guvernele Tarlev şi Grecianîi. „Echipa va veni şi cu o monitorizare a activităţii Executivului şi va propune soluţii pentru depăşirea situaţiilor dificile. Programul se va baza pe idei socialiste, a adăugat Dodon.

El a spus că a discutat astăzi cu şeful statului Nicolae Timofti şi despre intenţia socialiştilor de a contesta la Curtea Constituţională articolul 7(care se referă la minorităţi sexuale) din Legea cu privire la asigurarea egalităţii.