Anatol Șalaru a avut o întrevedere cu Ambasadorul Turciei în R. Moldova

Anatol Șalaru, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a avut astăzi o întrevedere oficială cu E.S. dl Mehmet Selim Kartal, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Turcia în Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor, oficialii au trecut în revistă stadiul actual al relaţiilor bilaterale dintre cele două state şi perspectivele de colaborare în domeniul infrastructurii drumurilor.

Ministrul Anatol Șalaru a informat ambasadorul turc despre proiectele MTID privind reabilitarea drumurilor, menționând că în 2012 urmează să fie organizate 7 licitații internaționale. Dat fiind faptul că, Turcia este un exemplu demn de urmat la capitolul construcția și calitatea drumurilor, Anatol Șalaru a subliniat necesitatea de a spori interesul companiilor de construcții turcești pentru participarea la aceste tendere.

La rândul său, Ambasadorul Kartal a informat despre progresele înregistrate ale Turciei în domeniul infrastructurii drumurilor şi s-a arătat interesat și disponibil de a oferi suportul necesar pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare în vederea atragerii companiilor de construcții turcești în Republica Moldova.