Suedia a câștigat Eurovision 2012 cu Loreen – „Euphoria” (video)

Loreen, tânăra cu origini marocane care a reprezentat Suedia la Eurovision 2012, a avut un moment extrem de reuşit în mare finală, motiv pentru care a obţinut simpatia, dar şi voturile mult-aşteptate din ţările care au votat.
Născută la Stockholm în 1983, din părinţi marocani, Loreen, cu numele său real Lorine Zineb Noka Talhaoui, a devenit cunoscută în ţara sa după ce a participat la a 4-a ediţie a concursului Idol.

Cu o piesă frumoasă, voce puternică, desculță pe scenă, Loreen a reușit să cucerească inimile Europei. Cu multe lumini pe scenă, fulgi și o coregrafie extraordinară, Suedia a devenit marea câștigătoare.

Suedia a fost marea favorită și la casele de pariuri.

Este a cincea oară când Suedia câştigă concursul Eurovision.

Mandinga a reprezentat România cu piesa ”Zaleilah”, în finala concursului s-a clasat pe locul 12.

Bunicuţele din trupa Buranovskiye Babushki au oferit un moment superb şi în acelaşi timp amuzant, în finala Eurovision 2012. Momentul a transmis zâmbete sincere şi multă voie bună, în ritmul piesei lor de la Eurovision 2012 – „Party For Everybody”.

Reprezentantul R. Moldova, Pasha Parfeny, a obținut locul 11. România și Republica Moldova și-au acordat reciproc punctajul maxim. Mai jos vă prezentăm punctajul obținut de R.Moldova:
România – 12
Ucraina – 8
San Marino – 8
Danemarca – 7
Spania – 7
Rusia – 7
Portugalia – 6
Israel – 5
Belorusia – 5
Italia – 4
Montenegru -3
Grecia – 2
Elveția – 2
Ungaria – 2
Austria – 1
Slovenia – 1
Croația – 1

,