Primul parfum de 1 milion de dolari

Într-o lume istovită de criza financiară, se pare că visele nu mor și nici extravaganța. Top modelul Iman, soția cântărețului David Bowie, s-a asociat cu creatorul de bijuterii Martin Katz, pentru a lansa prima sticlă cu cel mai prețios parfum din lume. Recipientul parfumului este decorat cu 2909 bijuterii rare, provenind de pe întregul mapamond.
Parfumul a fost lansat luni, în cadrul unui eveniment de gală, iar vedeta evenimentului a fost modelul Iman, care s-a aliat cu bijutierul Martin Katz pentru a realiza obiectul prețios.
Se consideră că nu fragranța costă așa mult, ci sticluța în care se află conținutul. Noua aromă Golden Delicious de la DKNY se vinde într-o sticluță din aur alb și galben de 14 carate, încrustată cu cele 2909 pietre prețioase. Pentru această sticluță designerul Martin Katz a lucrat 1500 de ore.
Acest parfum va face un tur al țărilor de pe glob, de la Anglia, la Mexic și Malaysia. La finalul turului, parfumul Golden Delicious va fi vândut, iar încasările vor fi donate în scopuri caritabile Alianței Împotriva Foametei, numită „Action Against Hunger.”
Iman Mohamed Abdulmajid, născută la 25 iulie 1955 în Soamlia, este unul dintre cele mai renumite top modele de culoare din industria modei, alături de Naomi Capmbell.
Fiind studentă la universitatea din Nairobi, Kenya, Iman a fost descoperită de fotograful american Peter Beard, după care s-a mutat în Statele Unite pentru a deveni un model profesionist. În 1976 încheie un contract cu revista Vogue pentru care a pozat. Ea a lucrat cu designeri celebri devenind primul supermodel de culoare din moda internațională. Ea era deosebit de atrăgătoare, având o siluetă perfectă, un gât lung și trăsături foarte fine. Iman a reușit să obțină succese răsunătoare pe podiumurile marilor case de modă, devenind muza unor designeri proeminenți, precum Gianni Versace, Issey Miyake, Donna Karan, și în special Yves Laurent. Cariera sa de model profesionist a durat aproximativ 14 ani, timp în care ea a colaborat cu nenumărați fotografi celebri, precum Helmut Newton, Irving Penn, Annie Leibovitz ș.a.
Iman este considerată, totodată, un „pionier” în domeniul produselor cosmetice – a înfiintat prima linie de produse cosmetice pentru femeile de culoare, dar și o figură marcantă în domeniul acțiunilor de caritate. In 1992, Iman s-a căsătorit cu muzicianul britanic David Bowie.