Paula Seling – născută în zi Mare

Îndrăgita cântăreaţă din România îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere.

Paula Seling s-a născut la data de 25 decembrie 1978 în Baia Mare, judeţul Maramureş. A început să studieze muzica la vârsta de 6 ani când părinţii au înscris-o la Şcoala de Arte din Baia Mare. La 10 ani devenea solistă în corul şcolii, iar la 15 – elevă la Şcoala Populară de Arte. La puţin timp intră ca instrumentist la clape în trupa „Enders”, iar după ce trupa s-a destrămat Paula îşi începe cariera solo. Primul album, intitulat „Only Love”, apare în anul 1997, anul în care artista a câştigat trofeul Mamaia. Un alt mare succes al Paulei este trofeul Cerbul de aur 2002 pe care-l obţine pentru piesele „Noapte caldă” şi „That devil called love”.

Anul 2010 vine cu calificarea la Eurovision, unde împreună cu Ovi ocupă locul 3. Interpretarea deosebită din cadrul concursului european îi aduce Paulei o mai mare popularitate şi o serie de colaborări internaţionale.

A avut duete cu nume grele din muzică: Al Bano, Direcţia 5, Ovi, Jessy Dixon, Ştefan Bănică, Bere Gratis, Anita Doth. A susţinut recitaluri în deschiderea concertelor lui Michel Bolton şi Beyonce. Este considerată una dintre cele mai bune voci feminine din România şi o personalitate puternică. Nu este implicată în scandaluri mondene, nu impresionează prin vestimentaţie extravagantă şi lucruri luxoase, este o fată calculată şi cu mult bun-simţ. Perfecţionistă şi un bun profesionist, cântă întotdeauna live, indiferent dacă este vorba de concerte sau emisiuni televizate.

Să nu uităm că Paula a interpretat întotdeauna cântece Sfinte, astfel, de-a lungul timpului a oferit publicului albume de colinde şi un album Pricesne.

Artista este căsătorită din 2005 cu Radu Bucura, membru al band-ului ei, dar îşi ţine relaţia departe de ochii curioşi ai presei. Soţii Bucura au deschis împreună casa de producţie Unicorn Records.

Momentan, Paula este membru al juriului şi mentor categoria grupuri la X Factor România.