Omagiu adus victimelor Titanicului naufragiat acum 100 de ani

Două nave de croazieră au marcat 100 de ani de la tragedia Titanicului, exact deasupra locului în care vasul s-a scufundat, în Oceanul Atlantic, unde peste 1.500 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Cei 450 de pasageri ai navei „Azamara” au început comemorarea stând în linişte, în timp ce pe un ecran au fost afişate numele a 1.503 pasageri care au murit în naufragiul Titanicului, după care au participat la o ceremonie, scrie CNN.

Pasagerii au fost anunţaţi în momentul în care au ajuns la locul în care Titanicul a dat semnalul de alarmă, iar două coroane de flori au fost aruncate în valuri, în onoarea celor care şi-au pierdut viaţa.
„Ne rugăm pentru cei care au murit, mai ales pentru cei care au murit în această noapte, în urmă cu 100 de ani. Ne rugăm şi pentru rudele tuturor celor care au murit”, a declarat reverendul Robert Lawrence.

Potrivit Mediafax, la ceremonie au participat urmaşi ai victimelor, dar şi admiratori ai Titanicului.

„Este foarte emoţionant să mă aflu aici. Sunt chiar deasupra locului în care nava s-a scufundat şi toţi acei oameni au murit în apa îngheţată” a declarat Diane Lind.

„Îmi doresc ca, într-un fel sau altul, ei să ştie că la 100 de ani după tragedie noi ne amintim şi ne gândim la ei”, a spus o altă pasageră.

Titanicul s-a scufundat în largul insulei Terranova în timpul călătoriei sale inaugurale de la Southampton la New York, după ce s-a ciocnit de un aisberg în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Aproximativ 1.500 de persoane au murit atunci în apele îngheţate ale Atlanticului de nord şi circa 700 de pasageri au supravieţuit.

,