Oamenii îşi vor lua adio de la Maria Bieşu – Primadona Operei Naţionale, începând de vineri seara

Sicriul Primadonei va fi adus la Biserica „Sfântul Nicolae” din capitală, a declarat secretarul general adjunct al Guvernului, Anatol Onceanu care conduce Comisia guvernamentală pentru pregătirea funeraliilor. Astfel rudele, prietenii şi toţi doritorii îşi vor putea lua rămas bun de la Maria Bieşu începând de vineri seara, ora 17.00.

Potrivit lui Anatol Onceanu, sâmbătă, 19 mai, la ora 09.30 sicriul va fi adus la Teatrul de Operă şi Balet şi de la ora 10.00 până la ora 12.00, toţi oamenii vor putea să-şi ia rămas bun de la artistă şi să o petreacă pe ultimul drum.

De la ora 12.00, Maria Bieşu va fi condusă la Cimitirul Central de pe strada Armenească.

Potrivit Info-Prim, la propunerea preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, Teatrul de Operă şi Balet, ultimul loc în care Maria Bieşu va fi adusă, va purta numele sopranei.

Maria Bieşu a murit la vârsta de 76 de ani. Maria Bieşu a fost declarată Primadona Operei Naţionale, a avut titlul de Artistă a Poporului, a fost laureată a Premiilor de Stat, profesor universitar, academician, „Doctor Honoris-Causa”, cavaler al „Ordinului Republicii” şi deţinătoarea Ordinului Naţional „Steaua României”.

, ,