Monumetul lui Ştefan cel Mare riscă să dispară

Fiecare dintre noi în copilărie a îndrăgit circul, în special magicienii care impresionau prin trucurile lor deosebite. La fel de impresionant a fost să descoperim un iluzionist, care, a schimbat muzica pe recuizită magică. Garry Cozma este unul din cei mai solicitaţi magicieni de la noi din ţară.

Are 24 de ani şi nu are studii de iluzionism. A învăţat totul de unul singur, aproximativ şase ani în urmă, când a încercat pentru prima dată să manipuleze cu un pachet de carţi de poker. „A început totul destul de simplu, doream doar să manipulez cu carţile, să învaţ ceea ce se numeşte manipulare decorativă”, ne dezvăluie Garry. Din acest hobby iluzionistul a început să câştige şi bani. Au apărut invitaţii la petreceri corporative, evenimente mondene, câteva apariţii la tv, iar anul acesta a obţinut şi propria emisiunea pentru un site online în care Garry demonstrează talentul său persoanelor publice.

Cu toate acestea Garry Cozma are un vis pe care îşi doreşte să-l realizeze cât mai curând. Visul său este unul neobişnuit şi anume, prin iluzie să facă să dispară monumetul lui Ştefan cel Mare din Parcul Central al capitalei. Nu este nimic imposibil pentru un magician profesionist. Pentru realizarea acestui truc, Garry are nevoie doar de o sumă mare de bani.

Garry Cozma, fost instrumentist în formaţia „Edict” susţine că ceea ce face el se deosebeşte de vechile trucuri pe care obişnuiam să le vedem în copilărie. „La noi în ţară mulţi oameni când aud de iluzionist li se generează imaginea unui moşnegel din timpul sovietic, cu pălărie şi iepuraş, dar ceea ce fac eu e cu totul diferit de trucurile inventate în timpul sovietic.” susţine magicianul.

Talentatul iluzionist nu a reuşit să participe la concursuri din domeniul în care activează, în schimb a reuşit să cucerească nu numai pe cei de acasă dar şi publicul din Ucraina şi România.