Melodia „Non Stop” acuzată de plagiat

Trupa românească Taxi se bucură de succes la public în ultimul timp. După „Cele două cuvinte”, băieţii au dat lovitura cu piesa „Non Stop”. Videoclipul a fost lansat luni, 5 decembrie, şi în doar câteva zile a adunat peste 400 mii de vizualizări pe Youtube. Publicul reacţionează excelent la umorul subtil al celor de la Taxi şi îi susţine intens în mediul online.

Şi Dan Teodorescu e activ pe reţelele de socializare, el încearcă să comunice cu admiratorii melodiilor pe care le crează. Analizând feedback-ul primit pentru noul hit, a observat un comentariu care acuză Taxi de plagiat. Autorul susţinea că există o asemănare evidentă dintre „Non Stop” şi „Upala Sliapa”.

Supărat pe astfel de acuzaţii, Dan Teodorescu a contactat Uniunea Compozitorilor din România şi s-a autosuspectat pentru plagiat. Comisia a analizat melodiile şi a dat următorul verdict:

„în afara asemănării a trei măsuri, pe care o consideră întâmplătoare, construcţia operelor muzicale este total diferită, neputându-se consitutui într-un subiect de plagiat”.