Medicul lui Michael Jackson a fost condamnat

Medicul lui Michael Jackson a fost condamnat la patru ani de închisoare. Judecător l-a numit „medic cu imprudenţă” a cărui acţiuni au fost „o ruşine pentru profesia medicală.” şi „o încălcare oribilă a încrederii”, în timp ce avea grijă de sănătatea lui Michael Jackson. Pe parcursul proceselor de judecată medicul a minţit în mod repetat fără să demonstreze careva remuşcări pentru acţiunile sale şi imprudenţa tratamentului.

Pentru explicarea sentinţei judecătorul a numit propofolul, substanţa utilizată în tratament, ca o ” nebunie de medicament”, care avea totuşi un efect rapid şia  fost folosit pentru faimă, bani şi prestigiu. Unul dintre aspectele cele mai deranjante în cazul Dr. Murray a fost recuperarea de pe telefonul mobil al acestuia  înregistrări  cu Michael Jackson  în momentele  cele  mai vulnerabile, când cerea cu disperare medicamentul ca un dependent de droguri, aceasta a sevit medicului ca o asigurare în cazul în care s-ar fi întâmplat ceva. Mai mult, el ar fi putut să folosească înregistrarea împotriva lui Michael în cazul în care ar fi făcut-o publică, pentru o sumă de bani, ca să arate tuturor în ce stare se afla solistul. Astfel, el nu şi-a respectat deloc pacientul şi nu a respectat politica de confidenţialitate.

Familia lui Michael Jackson, în căutarea dreptăţii, au vrut ca medicul care l-a ucis pe superstar să primească o pedeapsă mai aspră, pentru a servi ca avertisment pentru medicii oportunişti.

„Biblia ne aminteşte că oamenii nu pot face dreptate, ei pot numai căuta dreptatea”, dintr-o declaraţie citită de avocatul Brian Panish. „Asta este tot ce putem cere ca o familie, şi asta este tot ce cerem aici. Noi nu suntem aici să cautăm răzbunare , nu există nimic care l-ar aduce înapoi pe Michael.” scrisoarea a fost de la părinţii lui Michael Jackson, fraţii şi cei trei copii.

După declararea sentinţei, familia a mulţumit pentru rezultate.

Murray a fost condamnat pentru omucidere involuntară, după un proces de şase săptămâni, care a prezentat detaliat tratamentul până la ultimele ore ale lui Jackson, dar i-a lăsat pe mulţi cu întrebări despre tratamentul anestezic al lui Murray în lupta cu insomnia cronică.

Astfel, doctorul va trebui să plătească diverse taxe judiciare şi despăgubiri familiei lui Michael Jackson, sumă care va fi anunţată la o dată ulterioară.

Avocatii lui Murray s-au bazat în mare măsură pe 34 scrisori de la rude, prieteni şi foşti pacienţi pentru a-l portretiza pe Murray într-o lumina mai moale şi a câştiga o sentinţă mai uşoară. Cuvintele de apărare descriu compasiunea lui Murray ca fiind un medic foarte bun, inclusiv acceptarea de plăţi mai mici de la pacienţii săi în cea mai mare parte săraci.

Sursa: businessweek.com

 

,