După ei plânge o lume întreagă. Personalităţi ce s-au stins în 2011

În anul ce tocmai a trecut au părăsit această lume mai multe personalităţi internaţionale. Au plecat dintre noi şi au lăsat milioane de oameni cu ochii în lacrimi. Înmormântările lor au atras opinia publică internaţională, despre acestea s-a scris zile-n şir. Cert este că amintirea lor nu s-a şters încă din memoria omenirii. Astfel, vom încerca să ne amintim de câteva dintre personalităţile care ne-au părăsit de curând.

  1. Gary Moore (4 aprilie 1952 – 6 februarie 2011)

A fost un chitarist şi interpret de muzică blues-rock originar din Irlanda. De-a lungul carierei a obţinut numele de „maestru al chitării”. A făcut parte din trupa irlandeză Thin Lizzy, iar în anii 90′ ajunge în topuri cu piesa „Stil Got the Blues”, piesă ce l-a făcut celebru. Moore a murit în somn în perioada unei vacanţe petrecute în Spania.

2. Amy Winehouse (14 septembrie 1983 – 23 iulie 2011)

Cantautoarea engleză a devenit celebră pentru vocea sa gravă, specifică contraltelor. Amy a fost prima cântăreaţă din Anglia care a câştigat 5 premii Grammy, iar albumele ei au fost comercializate în milioane de exemplare. Ea a abordat diverse stiluri muzicale: rhythm and blues, soul şi jazz. În ciuda talentului deosebit, cântăreaţa era mereu în atenţia presei datorită consumului de droguri şi alcool. Amy Winehouse a decedat în locuinţa sa din Londra din cauza consumului de alcool.

3. Steve Jobs (24 februarie 1955 – 5 octombrie 2011)

A fost cofondator şi director general la Apple Computer şi director general la studioul de animaţie Pixar, până când acesta a fost achiziţionat de Disney. De asemenea, Steve era ce mai mare acţionar al companiei Disney. Jobs a contribuit la popularizarea calculatorului personal şi a câştigat admiratori în toată lumea prin inovaţiile funcţionale şi elegante. Jobs a decedat din cauza cancerului pancreatic de care suferea.

4. Cesaria Evora (27 august 1941 – 17 decembri 2011)

Cântăreaţa originară din Republica Capului Verde a vândut materiale discografice în milioane de exemplare. Evora a avut o cariera de 6 decenii şi a fost supranumită „Diva desculţă” deoarece la concerte nu purta încălţăminte.

5. Elizabeth Taylor (27 februarie 1932 – 23 martie 2011)

A fost o celebră actriţă americană de film. „Ultimul star al Hollywood-ului de altădată” a primit 2 premii Oscar şi Premiul pentru întreaga carieră de la American Film Institute.

6 Vaclav Havel ( 5 octombrie 1936 – 18 decembrie 2011)

A fost un scriitor, dramaturg şi desident politic ceh. Havel a fost ultimul preşedinte al Cehoslovaciei şi primul preşedinte al Cehiei. El s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate, urmări ale unui cancer pulmonar şi a unei pneumonii netratate. A murit în somn.