Cum să fii o mireasă strălucitoare? Alege tipul rochiei în funcție de siluetă

Am aflat că eşti în febra pregătirilor pentru marele eveniment – NUNTA, noi te ajutăm să îţi alegi rochia potrivită în funcţie de silueta. Trebuie să urmezi doar nişte paşi simpli pentru a fi o mireasă strălucitoare în cea mai importantă zi din viaţa ta.
Dacă eşti înaltă sau cu talie subţire şi şolduri late atunci rochia ta este de tip prinţesa. Acest tip de rochie este cu corset în partea de sus şi mult volum în partea de jos. Corsetul trebuie să fie cât mai strâns pe bust pentru a asigura suport sau se poate opta pentru varianta cu bretele pentru siguranţă.

Tip prințesă

Tip prințesă

Rochia de mireasă de tip A, este rochia perfectă pentru a atrage atenţia asupra umerilor şi bustului! Este excelenta şi pentru persoanele care nu au tocmai un mijlocel de viespe. Se potriveşte mai ales femeilor mignone. Rochia conferă eleganță şi şi rafinament şi este preferată de miresuicile care ţin la tradiţie.

Tip A

 

Dacă eşti micuţă de statura atunci rochia perfectă pentru tine este cea de tip sirenă, întrucât croiala acesteia crează iluzia unei mirese mai înalte. Tipul sirenă, conturează corpul de la bust până la genunchi iar pentru cele care au un bust micuţ se recomandă varianta cu bretele.

Tip Sirenă

 

Rochia de mireasă tip babydoll este rochia mulată până sub sâni, iar apoi largă. Aceste rochii se mai numesc şi empire, deoarece sursa de inspiraţie pentru aceste rochii provine de la rochiile romane. Acest tip subliniază decolteul şi conferă lungime picioarelor. Sunt potrivite pentru miresele mai plinuţe şi ideale pentru cele care sunt însărcinate.

Tip Babydoll

 

În 2012 se poartă rochii de mireasă extravagante
Designerii de rochii de mireasă optează, în anul 2012, pentru rochii cu corsete lucioase, feminine, cu detalii extravagante (dantelă, mărgele), fără bretele. O altă tendinţă în materie de rochii de mireasă pentru acest sezon sunt rochiile cu spatele gol. Decupajul în partea din spate a rochiei, ornat într-un mod complicat cu dantelă sau mărgele, va conferi miresei o notă de senzualitate.
Mânecile din dantelă pentru rochiile de mireasă sunt şi ele în tendinţă. Lungi sau trei sferturi, pe un umăr sau nu, cu modele complicate sau clasice şi simple, mânecile pentru o rochie de mireasă rămân elementul care va face diferenţa.
Rochiile de mireasă colorate, au devenit populare în anul 2012. Designerii optează pentru culori discret precum lavanda, caisă, bej. Dacă nu sunteţi atât de îndrăzneţe, puteţi opta pentru o pată de culoare pentru rochia de mireasă: au devenit un trend curelele colorate sau fundele în nuanţe tari.