Cristina Pintilie a câștigat „Crizantema de Aur”

 La Festivalul „Crizantema de Aur” de la Târgovişte din România au participat 11 romanţe din care cea cântată de Cristina Pintilie „Mă-ntorc cu gândul în trecut”, pe muzica Svetlanei Badrajan, versuri Ianuş Ţurcanu, a luat primul loc. Festivalul a ajuns la a 44-a ediţie, desfăşurată la sfârşitul lui octombrie curent. „Crizantema de Aur” a adunat anul acesta pe scenă şi în sală români de pretutindeni.

În toamna aceasta, Cristina Pintilie a participat pentru a doua oară la „Crizantema de Aur” de la Târgovişte. Participarea s-a datorat şi faptului că interpreta a obţinut locul întâi la concursul de creaţie din cadrul festivalului „Crizantema de Argint” de la Chişinău, ediţia 2011, unde a cântat romanţa „Nicio dragoste nu-i trecătoare”, semnată de aceeaşi autori.

La Târgovişte a interpretat o romanţă pe versurile lui Ianuş Ţurcanu şi muzica Svetlanei Badrajan, propusă chiar de ei. „Romanţa «Mă-ntorc cu gândul în trecut» am învăţat-o în câteva zile. E o romanţă mai veche care n-a fost cântată în cadrul unui concurs”, spune artista. Potrivit acesteia, regula concursului era ca romanţa cântată în cadrul festivalului să fie una nouă, necunoscută publicului.

Interpreta a fost luat Premiul Mare la „Crizantema de Aur” de la Târgovişte şi în 2002.

„Mă bucur mult pentru acest premiu, pentru faptul că cei de peste Prut ne-au apreciat şi, mai ales, nu ne-au uitat, deşi au participat la concurs multe romanţe bune ale compozitorilor consacraţi din România”, spune cântăreaţa.

Cristina a primit diplomă, o culegere de romanţe şi un premiu bănesc. De la câştigătoarea concursului mai aflăm că Svetlana Badrajan şi Ianuş Ţurcanu au editat împreună o carte de romanţe din care vreo zece au fost interpretate de ea pe scena festivalului „Crizantema de Argint” de la Chişinău. Ea spune că romanța „Mă-ntorc cu gândul în trecut” poate fi cântată având o anumită vârstă şi o anumită experienţă de viaţă, pentru că textul presupune etape grele dintr-un destin.