Automobilele anului la Salonul Auto de la Detroit

Salonul Auto de la Detroit şi-a desemnat câştigătorii. Hyundai Elantra a fost desemnat automobilul anului, iar crossover-ul anului a fost ales Range Rover Evoque numită „truck of the year” pe piaţa nord-americană. Hyundai a câştigat pentru a doua oară titlul de maşina anului, acordat de o comisie formată din 50 de jurnalişti auto din Statele Unite şi Canada. În 2009, maşina anului a fost sedan-ul Genesis luxury de la Hyundai. Titlul este un valoros instrument de marketing pentru maşina cu cele mai rapide vânzări din toată gama producătorului sud-coreean. Vânzările lui Elantra au crescut cu 40 la sută în 2001. Modelul sud-coreean a devenit al treia cel mai bine vândut automobil compact de pe aglomerata piaţă americană, dominată de Toyota Corolla şi Honda Civic.
Show-ul automobilistic din oraşul constructorilor de maşini din Statele Unite şi-a deschis porţile aseară. Acordate în prima zi a salonului de la Detroit, premiile „North American Car and Truck of the Year” sunt foarte râvnite, fiind un fel de garanţie a calităţii de care producătorii se folosesc cu regularitate în campaniile publicitare. Range Rover Evoque este cel mai nou model al britanicilor de la Land Rover, un crossover compact dotat cu un motor cu patru cilindri, a devenit „furgoneta” sau „camioneta” anului în America, ( în funcţie de accepţiunea pe care-o daţi termenului „truck”). Evoque este Range Rover-ul cel mai uşor şi cel mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. A fost prima oară când Land Rover a câştigat acest titlu. În finala de anul acesta, Evoque a învins numele grele precum BMW X3 şi Honda CR-V.Decernate la începutul anului.
Mercedes-Benz a adus în premiera mondială noua generație a coupe-ului de lux SL și variante hibride pentru Clasa E. Pe cand BMW s-a mulțumit cu o premieră pentru Seria 3, iar Audi cu una pentru A4. Iar Bentley a adus cea mai nouă versiune a luxosului sau coupe, Continental GT V8.
Marii învinşi au fost nemţii de la Volkswagen şi BMW. Expoziţia din oraşul american este unul dintre principalele evenimente din industria auto. Premiul primit la Detroit este o adevărată lovitură de imagine pentru maşina cu cea mai mare creştere a vânzărilor de pe piaţa sud-coreeană. Este pentru a doua oară când Honda primeşte această distincţie, după ce în 2009 modelul Genesis a fost desemnat maşina anului. Principalii perdanţi de anul acesta au fost noile modele de Volkswagen Passat şi Ford Focus.