Trei moldoveni au trecut ilegal Prutul înghețat ca să ajungă în Italia!

În dimineaţa zilei de 31 ianuarie 2012, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul SPF Stânca a descoperit, pe direcţia localităţii Liveni, trei cărări de urme pe podul de gheaţă format peste râul Prut, cu sensul de intrare din R. Moldova în România.
Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări și au constatat că trei persoane au trecut ilegal frontiera din R. Moldova în România, iar cu ajutorul câinelui de urmă a fost stabilit traseul de deplasare a celor trei făptuitori.
În urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, în cooperare cu poliţişti din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări, au depistat trei cetăţeni moldoveni care trecuseră ilegal frontiera de stat cu intenţia de a ajunge în vestul Europei, anunță presa română.
Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Botoşani, au solicitat sprijinul Biroului pentru Imigrări Botoşani. În urma cercetărilor comune s-a descoperit că cei trei cetăţeni moldoveni se află într-un autobuz care se deplasează spre Bacău. În baza planurilor de cooperare între poliţia de frontieră şi Oficiul Român pentru Imigrări, a fost solicitat sprijinul Serviciul pentru Imigrări Bacău, care a oprit autobuzul la intrare în localitatea Bacău, iar poliţiştii au procedat la reţinerea celor trei cetăţeni moldoveni şi predarea acestora către poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Botoşani.
Suspecții moldoveni, cu vârste cuprinse între 23 şi 25 de ani au declarat că au trecut ilegal frontiera de stat din R. Moldova în România, cu intenţia de a ajunge în Italia pentru a-şi găsi un loc de muncă. Ei aveau asupra lor documente de identitate precum şi diverse sume de bani.
Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor trei moldoveni dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat. În această după-amiază suspecții urmau să fie extradați.

Sursa: impact.md cu referire la ziarebotosani.ro