Salonul de pictură Arte Mici 2013, și-a desemnat câștigătorii

Concursul de pictură pentru micuții români de pretutindeni, organizat de Salonului de Pictură ,,ARTE MICI” din orșul Motru, România, și-a desemnat de curând câștigătorii.  Evenimentul de pată şi culoare, la a patra ediție, a fost organizat de Poliția municipiului Motru, primăria muicipiului Motru, Casa de Cultură a Sindicatelor , casa de Cultură a municipiului Motru, Cotidianul ,,Gorjeanul”și Cotidianul  “ Gazeta de mâine ”.

Ca și în  alți ani, concursul a fost organizt pentru micii artiști români de pretutindeni, la care au participat și copii talentați din Republica Moldova. Artiștii din diasporă și Republica Moldova, pentru scurtarea timpului, au putut trimite lucrările în format digital  pe adresa de e-mail al concursului.

Organizatorii concursului a urmărit promovarea și susținerea artiștilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani).  Micuții au prezentat câte două lucrări, având orice temă și tehnică pentru a putea permite fiecărui artișt să aleagă acel sector al creației care îl reprezintă cel mai bine.

Ceremonia de premiere a avut loc de Ziua Poliției Române, în municipiul Motru, județul Gorj, iar membrii juriului au fost: Pavel Șușară (Bucureşti, România), Gheorghe Plăveţi (Târgu-Jiu,România), Florin Stoiciu (Bucureşti, România), Ana Daria Ionescu Haidău (Târgu-Jiu,România) , Jean-Charles Bernard ( Baugé, Franţa),  Alexandra Maciac (Veneţia, Italia), şi Florin Preda-Dochinoiu (Motru, România).

Participanții din Republica Moldova:

Ana COJOCARU , Floresti  -R.Moldova, categoria 7-10 ani;

Denis EFIMENCO, Floresti  -R.Moldova, categoria 7-10 ani;

Alina GHERMAN, Floresti  -R.Moldova, categoria 7-10 ani;

Valeria IVANES, Floresti  -R.Moldova, categoria 7-10 ani;

Anatol LAŞCO, Floresti  -R.Moldova, categoria 7-10 ani

Liliana LEANCĂ, Floresti  -R.Moldova, categoria 7-10 ani;

Mihaela MUNTEANU, Floresti  -R.Moldova, categoria 7-10 ani;

Dana PAŞA, Floresti  -R.Moldova, categoria 11-15 ani;

Lidia COLŢAN, Floresti  -R.Moldova, categoria 11-15 ani;

Iustin GOPȘA, R. Moldova, satul Pelinia, Raion Drochia categoria 11-15 ani.

 Deși au participat puțini și nu au putut veni la festivitatea de premiere, câțiva copii talentați din R. Moldova au primit premii speciale. Aceștia sunt:

PREMIUL SPECIAL „CULORI PRIMARE DIN DIASPORA”, acordat de Cotidianul ,, Gazeta de Mâine” pentru Iustin GOPȘA, R. Moldova, satul Pelinia, Raion Drochia;

PREMIUL SPECIAL „DE POPULARITATE”, acordat de Dian Popescu pentru Dana PAŞA, Floresti -R.Moldova;

PREMIUL SPECIAL ,, Marius BUNESCU ”, acordat de Casa de Cultura a Sindicatelor Motru pentru Alina GHERMAN, Floresti – R.Moldova. 

Noi îi felicităm pe toți cei care au participat la concurs, dar și pe câștigători, iar la următoarele ediții îi îndemnăm și pe alți copii talentați să participe.

,