Rogozin despre radarul antirachetă al ruşilor din regiunea Transnistreană

Dmitri Rogozin foto: rt.com

În timp ce în România sunt amplasate deja patru baze militare SUA şi scutul antirachetă, Rusia urmează să instaleze în autoproclamata republică Nistreană un radar antirachetă.

Potrivit unor surse din Preşedinţia Federaţiei Ruse, citate de ziarul „Nezavisimaya Gazeta”, regiunea transnistreană revine în atenţia autorităţilor de la Kremlin. „Rusia intenţionează să-şi menţină prezenţa militară în Transnistria şi chiar să instaleze acolo o staţie radar de tip «Voronej»”, scrie „Nezavisimaya Gazeta”.

Sursa imagine: adevarul.ro

Rogozin, emisarul preşedintelui rus în regiunea transnistreană a comentat pe Twitter cu o replică consilierului prezidenţial de la Bucureşti pentru Afaceri Strategice, Securitate şi Politică Externă „Bucureştiul este îngrijorat de apariţia unui radar în Transnistria. Mai întâi şi-au instalat scutul antirachetă al SUA, iar acum iau de bună fiecare gogoaşă care apare în presă şi-şi încruntă spâncenele stufoase”.

Cu toate acestea, el s-a autocontrazis după ce a declarat ieri pentru „Adevărul” că autorităţile de la Chişinău trebuie să analizeze cu mare atenţie mesajul Moscovei potrivit căruia în autoproclamata republică urmează să apară un radar antirachetă.