Polițiștii ucraineni au reținut doi cetățeni ai R. Moldova pentru furt de metal

Poliţiștii ucraineni au reținut doi cetățeni ai Republicii Moldova care în regiunea Odesa au demontat o porțiune de cale ferată în apropierea hotarului, informează Odessa Life, cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Interne a declarat: „La sectorul de poliție a parvenit un apel telefonic referitor la faptul că pe porțiunea de cale ferată între stațiile Basarabeasca (Calea Ferată din Moldova) și stația Raziezdnaia (Calea Ferată din Odessa) lipsesc circa 20 de flanșe și 80 de crampoane pentru șina de cale ferată”.

Potrivit acestuia, cei doi suspecți sunt frați, în vârstă de 21 şi 27 de ani, și-au recunoscut vina şi au arătat locul din pădure unde au ascuns detaliile în cantitate totală de 200 kilograme.

Potrivit Unimedia, anchetatorii au stabilit că aceștia munceau în Ucraina în calitate de ciobani, iar detaliile au furat pentru a câștiga niște bani în plus. Pentru a nu provoca accidente feroviare, bărbații nu scoteau piroane alăturate, ci aflate la o distanţă de circa un kilometru unul de altul.

În prezent, ei sunt cerecetați penal și riscă de la 2 la 5 ani de închisoare pentru furt.