Vitamina B previne Alzheimerul

Cercetătorii britanici au făcut numeroase cercetări cu vitaminele pentru a descoperi acţiunile acestor asupra organismului uman, poate necunoscute până acum. Astfel, zic ei, au descoperit lucruri crezute a fi imposibile, mai ales când vine vorba de Vitamina B, care, fiind administrată câte o pastilă pe zi, începând cu vârsta mijlocie, protejează memoria pe masură ce trec anii, prevenind Alzheimerul.

Alzheimer este o boală care nu are leac, ceea ce face descoperirea una extrem de importantă, relatează Dailz Mail. Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale, asociată cu tulburări de comportament, ceea ce realizează starea cunoscută sub numele de demenţă. Această boală reprezintă forma cea mai comună de declin mintal la persoanele în vârstă și a devenit tot mai frecventă o dată cu creșterea longevităţii.

Studiile au fost realizate pe un lot de 270 pensionari cu pierderi uşoare de memorie, persoanele, care au luat zilnic, timp de doi ani, capsule de Vitamina B. După acest interval de timp, s-a observat că aceştia s-au descurcat cu 70% mai bine la testele de memorie decât cei care nu luasera acest ” tratament”.

Potrivit autorilor studiului, dozele de Vitamina B previn micşorarea creierului, aflat în strânsă legătură cu pierderile de memorie.

Capsulele administrate în cadrul experiemntului aveau un conţinut mare de Vitamina B6, 9 şi 12. Spre exemplu, doza de Vitamina B12 era de 300 de ori mai mare decât se poate obţine mancând alimente cu un conţinut mare din acaesta vitamină, cum ar fi bananele, cerealele integrale şi carnea.

Totuşi, astfel de suplimente sunt periculoase dacă sunt luate „dupa ureche”, adică din proprie iniţiativă, ele putand „hrani” cancerele existente sau celulele cancerigene ascunse. În plus aceste vitamine, interacţionează cu medicamentele pentru artrită şi psoriazis, avertizează cei aflati în spatele studiului.