Trei ceşti de ceai pe zi protejează împotriva problemelor de inimă şi diabet

Consumul de doar trei ceşti de ceai pe zi pot proteja organismul împotriva atacurilor de inimă şi diabet zaharat tip 2. O analiză completă în acest sens arată că consumul regulat de ceai verde, alb, roşu, negru, cu sau fără lapte, poate reduce riscul apariţiei problemelor cardiovasculare prin reducerea nivelului de colesterol rău şi a zahărului din sânge. Proprietăţile miraculoase ale ceaiului se datorează conţinutului bogat în săruri minerale, flavonoizi şi vitamine, dintre care vitamina C este cea mai importantă. Expertii spun că beneficiile ceaiului sunt în mare măsură, datorită conţinutului de flavonoizi.
Flavonoizii fac parte dintr-un subgrup al fenolului, au efect antimutagen, anticancerigen şi se conţin în mai multe legume: ceapă, conopidă, cereale, mere şi grepfrut roşu. În ceai însă, cantitatea de flavonoizi este mai mare decât în fructe. Flavonoizii din ceai, vinul rosu si grepfrut roşu au efect antioxidant de protectie a lipidelor de densitate joasă, micşoreaza riscul formării trombocitelor si altor afecţiuni cardiovasculare.
O ceaşcă de ceai oferă 150-200 mg de flavonoizi si este cea mai bună sursă de antioxidanţi din orice dietă.În ceea ce priveşte cantitatea de antioxidanţi, două cesti de ceai sunt echivalente cu cinci porţii de legume.

Un studiu recent efectuat timp de 12 săptămâni, pe un lot de 87 voluntari care au băut trei ceşti de ceai pe zi a demonstrat efectele care au contribuit la o îmbunătăţire semnificativă în privinţa diverşilor factori de risc cardiovascular. În general, flavonoidele coţinute în ceai controlează inflamaţia, reduce coagularea sângelui în exces, astfel, sângele se mişcă mai repede şi mai uşor fără riscul de a fi înfundate arterele.

Ceaiul verde previne cancerul, iar ceaiul alb este benefic împotriva îmbătrânirii păremature. În topul ceaiurilor antioxidante, ceaiul negru protejează inima.
Nutriţionistul Dr. Carrie Ruxton, co-autor al celui mai recent studiu despre acţiunile ceaiului a declarat: „Ceaiul este mult mai mult decât o băuturi favorită, iar efectele, mai importante decât ne dăm seama.”

Sursa: impact.md cu referire la dailymail.co.uk

,