Suplimente naturale ce ameliorează durerile cronice

Există mai multe suplimente naturale care contribuie la ameliorarea durerilor cornice. Vitamina D, magneziul, uleiul de pește sau condimentele sunt extrem de eficiente pentru tratarea unor afecțiuni precum artrita, osteoartrita sau fibromialgie. Au efecte similare medicamentelor tradiționale pentru dureri.

Inflamațiile cronice reprezintă adevarata problemă pentru majoritatea durerilor, inclusiv cele produse de osteoatrită sau de spate. Medicamentele precum aspirina, ibuprofenul sau celebrexul funcționează bine, pentru că ele blochează enzimele care favorizează inflamațiile și durerile.

Totuși, natura oferă numeroase plante, alternative la medicamentele antiinflamatorii, care au mecanisme similare. Printre aceste plante și ierburi se numără turmericul, ceaiul verde, ghimbirul sau rozmarinul.

Uleiul de pește este un supliment alimentar foarte puternic, fiind benefic în numeroase afecțiuni, de la problemele cardiace, până la depresie sau astm. Uleiul de pește reduce chiar și inflamațiile și durerile cauzate de afecțiunile cronice. Este util în tratarea durerilor de cap, a migrenelor, durerilor de spate cât și a durerilor articulare.

Capsaicina este întalnită în ardeiul iute și ajută la reducerea durerilor atunci când este aplicată direct pe zona cu probleme. Reduce durerile produse de artrită, osteoartrită, psoriazis sau neuropatie diabetică. Este utilă și pentru tratarea durerilor de spate și de cap.

Vitamina B12, cunoscută și sub numele de riboflavina, reduce frecvența migrenelor și durerilor de cap.

Vitamina D, produsă de expunerea la soare, dar care se găsește și în anumite alimente, ajută la ameliorarea durerilor cronice. Este indicată persoanelor care suferă de artrită și fibromialgie, însă este de mare ajutor și celor care au dureri de spate sau de încheieturi.

Magneziul este un element foarte important în tratarea migrenelor și fibromialgiei. De altfel, deficiența de magneziu poate agrava durerile cronice. Este indicat să consumi alimente bogate în magneziu, precum semințe de dovleac sau floarea soarelui.

Un alt element deosebit de important, care contribuie la reducerea inflamațiilor și durerilor este bromelaina, o enzimă care se găsește în fructul de ananas. Este de mare ajutor în tratarea osteoartritei și durerilor de genunchi.

O formă naturală de tratare a durerilor este și acupunctura. Ea este foarte eficientă pentru osteoartrită, fibromialgie, dureri de spate sau răni.