Preţul Tocurilor Înalte

Deşi pantofii cu toc înalt le fac pe femei să se simtă mult mai elegante, aceasta plăcere îşi cere însă preţul său. Se ştie că tocurile înalte au un efect negativ asupra sănătăţii celor ce abuzează. Articulaţiile, musculatura şi structura osoasă au foarte mult de suferit.

O echipă de cercetători de la Harward a descoperit legătura directă dintre purtarea tocurilor înalte pentru o perioadă îndelungată şi apariţia osteoartritei la genunchi, o afecţiune a articulaţiei care se caracterizează prin degradarea cartilajuluicare acoperă articulaţiile genunchiului.

Purtarea tocurilor înalte afectează însă destul de mult coloana vertebrală şi tendonul lui Ahile. În timpul mersului, tocurile înalte le determină pe femei să ridice călcâiele. Din acest moment centrul de greutate se modifică şi este împins în faţă. Din acest motiv, în timpul mersului se simte nevoia să se shimbe poziţia normală a spatelui pentru a compensa echilibrul, ceea ce pune presiune asupra coloanei şi nervilor spatelui.

Deci, ar fi bine să purtăm încălţăminte cu tocuri înalte doar la ocazii speciale, aşa cum procedează de altfel majoritatea femeilor din Occident.

,