Povestea cutremurătoare a lui Didier Montalvo – ”băieţelul-țestoasă” cu o aluniță prea mare

Didier Montalvo are şase ani şi până acum nu a avut niciun prieten. Şi asta din cauza unei probleme medicale: nevi melanoctici congenitali. Afecţiunea se manifestă prin prezenţa unui număr mare de aluniţe pe corp, însă poate căpăta forme extreme. Adică exact ce i s-a întâmplat lui Didier. Pentru el a fi o ţestoasă a fost timp de câţiva ani aproape o realitate.

Copiii din satul lui nu au vrut niciodată să se joace cu el, iar adulţii îl priveau ca pe un monstru, ca pe o plămădire a diavolului din cauză că pe spate avea o aluniţă uriaşă, atât de mare încât părea o carapace de ţestoasă. De fapt, întreaga familie Montalvo a fost marginalizată, deoarece consătenii lor considerau că sunt blestemaţi pentru că l-au conceput pe Dider în timpul unei eclipse, cum spune o superstiţie locală.
„Vreau să cresc”, spunea deseori Didier, „dar aluniţa nu mă lasă”.

Acum, micuţul poate spune că s-a născut din nou, prin bună voinţa şi priceperea unui medic britanic, care l-a operat şi l-a scăpat de monstruozitatea pe care a cărat-o în spate ani de zile. Chirurgul plastic Neil Bulstrode a efectuat operaţia gratis, împreună cu o echipă de medici din Bogota. Intervenţia chirurgicală era obligatorie în cazul lui Didier pentru că semnul său din naştere devenise atât de mare încât risca să devină malign.

Potrivit RTV, extirparea aluniţei a fost deosebit de complicată, iar medicii au trebuit să efectueze mai multe intervenţii şi să îi preleveze mai multe grefe de piele micuţului, care a dat însă dovadă de un foarte mare curaj şi a suportat foarte bine întreaga procedură.

Cazul lui Didier este cel mai grav pe care l-am văzut vreodată. Efectiv, trei sferturi din circumferinţa corpului său erau afectate. A fost dureros, dar a meritat. Este grozav să vezi fotografii cu el acum şi că îi merge bine. Sunt foarte fericit pentru cum au ieşit lucrurile” a afirmat medicul care s-a ocupat de caz.