Ai grijă ce și cât bei!

Petrecerile inundate cu alcool aduc  mahmureala. În funcție de combinații, cantitate și specificul băuturilor, starea de mahmureală va fi mai ușor sau dimpotriva, foarte greu de suportat.

Vodka, coniacul si wisky conțin foarte mult alcool 40-50% și ard stomaculși gâtul. Berea are efect sedativ și provoacă somnolență. Vinul din comerț deshidratează puternic și dă migrene, în plus conține sulfiți care sporesc mahmureala și setea.

Mediciii și nutriționiștii recomanda vinul de casă, acesta fiind cel mai sănătos în cazul în care a fost preparat după metode tradiționale și nu este tratat cu alte substanțe chimice.

Cantatea de alcool consumată, după recomandările  medicilor nu trebuie să depășească 500ml de bere, sau 300 ml de vin sau 100ml de tărie. Pentru femei, aceste cantități se înjumătățesc.

Deși băuturile slabe sunt cele mai recomandate de sărbători, beția cu bere sau cu lichior este considerată cea mai oribilă experiență. Explicație este că berea se procesează greu și rămâne în organism mai mult timp. Dacă berea are un timp de valabilitate scurt, aceasta nu conține chimicale, sau conțime mult mai puține decât în mod normal.

Lichiorul de fructe sau ciocolată, vermutul, cremele de whiskey sunt adevărate bombe pentru ficat, pentru că au mult zahăr care grăbeşte absorbţia alcoolului, dar şi mulţi coloranţi şi aditivi care intensifică toxicitatea.
Combinațiile din mai multe feluri de alcool, sau alcool cu suc sau energizante sunt contraindicate.
Dacă e combinat alcoolul cu sucuri dulci, atunci acesta se absoarbe mai repede. În combinații cu energizanți are efect opus decât dacă ar fi fost consumate aceste bauturi separat. Energizantul conţine taurină, adică bilă de bou, care, surprinzător, are efect sedativ. Te aştepţi să te simţi minunat, dar vei fi surprins că te va fura somnul.
Cocktail-urile maschează gustul alcoolului, astfel, îți dă senzația să consumi mai mult.
Toate băuturile alcoolice au efecte negative asupra ficatului, mai ales dacă se consumă bucate grase. Alimentele grase fac ca alcoolul să se absoarbă mult mai greu și solicită extrem de agresiv ficatul.
Ai grijă de sănătatea ta și a celor din jur! Ai grijă ce și cât bei!

,