Yahoo se restructurează și concediază 2.000 de angajaţi

Astăzi, Yahoo a anunţat oficial, că va concedia 2.000 de angajati, aceştia reprezentând 14% din forţa de muncă a companiei, scrie BBC.

Scott Thompson, directorul executiv al companiei a declarat „Acţiunile de astăzi reprezintă un pas important spre un Yahoo nou, mai îndrăzneţ”.

„Din păcate, atingerea acestui obiectiv necesită o decizie grea, aceea de a elimina acest procent de 14%, din forţa de muncă. Apreciem profund oamenii, precum şi contributiile acestora, care au ajutat la ceea ce înseamnă Yahoo în ziua de azi”, a continuat Thompson.

Prin această decizie, compania se aşteaptă la o reducere a costurilor 375 de milioane de dolari. Thompson a declarat că va dezvălui mai multe detalii despre noua stategie a companiei atunci când va iesi următorul set de rezultate, pe 17 aprilie.

Potrivit jurnalul.ro, Compania Yahoo pretinde ca ar avea 700 de milioane de utilizatori. Cu toate acestea, nu a reuşit să ţină pasul cu rivalul Google, în timp ce serviciul de webmail a fost depăşit de către platformele sociale, cum ar fi Facebook sau Twitter.