Skateboard-ul controlat de gânduri care emit undele cerebrale

Vrei să ajungi undeva în grabă, iar unica soluţie ar fi să te teleportezi? Un grup de crecetători de la Chaotic Moon Labs au declarat că călătoriile din viitor sunt limitate doar de imaginație. Un skateboard, numit Consiliu de Imaginație, ia comenzile direct de la undele cerebrale și le transmite la motorul de 800W, care propulsează deplasarea. Te gândești la o destinație și cât de repede dorești să ajungi acolo și imediat, Consiliul de Imaginație va decola, atingând viteza maximă de 30 mile pe oră. Dacă te gândești ca e prea mare viteza, el automat încetinește.

Secretul este în software-ul special comprimat cu Windows 8 într-o tabletă de Samsung, și o cască Naty care monitorizează și interpretează undele cerebrale.

Managerul general al Chaotic Moon Labs arată că el a stăpânit arta de a gândi concret. Până în prezent, el este pilot mondial de bord, dar este clar că aceasta se datorează în primul rând capacității sale de gândire. El a declarat: “Dacă tu te gândești la destinație în mintea ta, și cât de repede ai vrea să ajungi acolo și camera speciala a Consiliului de Imaginație va face restul.”

Noua versiune utilizează un set cu cască fără fir Emotiv EPOC, de înaltă rezoluție și achiziție a neuro-semnalelor precum și dispozitivul de prelucrare.
Whurley a explicat: “setul cu cască trimite semnalele de la creier la tableta special, printr-un conector USB. O metodă sigură de echilibrare este unirea directă a creierului la software-ul calculatorului.”

El a adăugat: “setul este pregătit pentru persoana ce urmează să se deplaseze, în acest caz pentru mine, și totul se face în baza unui calculator performant. Dar deoarece fiecare creier este diferit, nu poți avea un profil și lă le excluzi pe toate celelalte”.

Problema cu placa este că că utilizatorii trebuie să-și păstreze mintea la nivelul lucrului manual. Dacă începi să te gândești la masa de prânz, plimbarea s-ar putea încheia mai devreme decât te-ai gândit.

Whurley a declarat: “Noi am realizat imediat că ar trebui să se găsească o cale de a distrage atenția călătorului. Atâta timp cât căutăm cele mai bune metode de distragere a atenției, aceasta rămâne o problemă majoră pentru conducător”.

Sursa: impact.md cu referire la dailymail.co.uk

,