Pisicile au învăţat să se joace pe iPad (video)

Pisicile au iubit dintotdeauna să se joace, fie cu un şoricel sau măcar cu un ghem. Dacă nu au nici una,  nici alta, improvizează şi atunci consecinţele pentru unele obiecte mai fragile, pot fi dezastruoasă.

Pentru a distra felinele, s-au inventat tot mai multe gadgeturi. O aplicaţie pentru iPad, creată de RSPCA, în Australia, păstrează ideea distracţiei pentru pisici. Colecţia de joculeţe antrenează pisica să prindă şoriceii care invadează o bucată de brânză, pentru unele mai leneşe poate fi mai distractiv să se joace cu un ghem sau să se fie bucătari.

Designerii au declarat că vroiau să promoveze şi să evidenţieze inteligenţa pisicilor. Un sistem de notare cu puncte îi poate ajuta pe stăpâni să vadă evoluţia pisicii lor.

Cele trei jocuri se schimbă regulat, ca să menţină pisica cât mai mult timp interesată de joc, iar pentru stăpânii pisicilor care vor să-şi ţină felinele în interior este o oportunitate bună să le găsească noi distracţii.

Datorită acestor jocuri pisicile au primit permisiunea să se joace cu iPad-uri, iar jocurile sunt foarte simple, dar în acelaşi timp colorate şi haioase, ceea ce le face destul de interesate pe pisicile plictisite de monotonia din casă, mai ales că ele nu mai au şansa să vâneze aşa cum ar fi putut să o facă în sălbăticie.


,