Noua versiune Skype rulează pe Windows Phone

Microsoft a lansat prima aplicaţie Skype – serviciul de telefonie prin internet – pentru telefoane pe care rulează sistemul de operare Windows Phone, informează The Register.

Lucrurile au fost puţin complicate pentru sistemul de operare mobil semnat de Microsoft. Încă de la început a existat o listă lungă de limitări şi ultima versiune nu iese din tipare. În mod similar, Skype pentru Windows Phone oferă funcţionalităţile de bază, însă este limitată în anumite aspecte.

O parte din telefoanele noi lansate cu Windows Phone şi care dispun de cameră foto frontală vor putea rula Skype, cu suport pentru apeluri video şi apeluri taxate către reţele fixe şi mobile. Printre acestea se numără Nokia Lumia 800, Lumia 710, HTC Titan, HTC Radar şi Samsung Focus S. Din nefericire, cei care deţin un dispozitiv cu WP7 mai vechi, probabil că nu au la dispoziţie o cameră frontală şi nu se vor putea bucura de apeluri video.

O altă limitare destul de importantă este dată de memoria RAM a terminalului. Viitoarele modele entry level, cu 256 MB RAM, nu vu putea rula Skype. Printre acestea se numără şi Nokia Lumia 610, pe care producătorul nu l-a dotat cu o cameră frontală. În plus, headset-urile Bluetooth nu sunt suportate de Skype, aşa că va trebui să vă limitaţi la ce oferă telefonul sau un headset cu fir.

Pentru o încheiere spectaculoasă a listei de limitări, aplicaţia nu va anunţa utilizatorul în cazul unor apeluri sau conversaţii noi dacă a fost pusă în fundal.

Noua aplicaţie Skype poate fi descărcată gratuit din Windows Phone Marketplace, este disponibilă în 18 limbi şi funcţionează pentru moment pe telefoane care dispun de sistemul de operare Windows Phone 7.5 (Mango).

În primăvara anului trecut, Microsoft a anunțat preluarea Skype pentru 8,5 miliarde dolari, cea mai scumă a achiziție din istoria Microsoft. Skype funcționează acum ca o divizie separată în cadrul Microsoft.