Motorola cu noul procesor Intel

Noul Procesor Intel conceput pentru dispozitivele mobile va fi utilizat de Motorola Mobility şi Lenovo în viitoarele smartphone-uri bazate pe Android.

Cipul Medfield este conceput pentru a ajuta Intel să facă progrese pentru a ocupa un loc dominat în piața telefoniei mobile cu procesoarele bazate și proiecte la firma britanică Arms Holdings.

Anunțul a fost facut la Consumer Electronics Show (CES).

Această lansare marchează a doua tentativă Intel Atom care crează noile smartphone-uri cu utilizarea cipurilor.

În 2010 LG a prezentat un model care avea unele idei noi la CES, dar telefonul nu a intrat niciodată în producție. În acest timp Intel a lucrat la crearea unor dispozitive noi.

Lenovo a declarat că va lansa un telefon bazat pe Medfield în China înainte de luna iulie, până atunci Motorola va vinde prima acest gen de telefoane în a doua jumătate a anului, cu dispozitive pe care alţii abia vor încerca să le urmeze.

Cipul este mai mic decât un deget şi este proiectat pentru a echilibra puterea de procesare împotriva consumului de energie, în scopul de a maximaliza durata de viaţă a bateriei.

Intel a construit un prototip, bateria căruia rezistă timp de opt ore de apeluri de voce 3G, şase ore de decodare video 1080p sau cinci ore de navigare pe internet 3G.

„Timpul prelungit cât ține bateria pe această platformă nu este cel mai bun lucru de pe piaţa de telefonie mobilă, dar nu este nici cel mai rău,” , a declarat pentru BBC Mike Bell, manager general la Intel Ultra Mobility Group .

Intel a declarat că a luat măsuri pentru a preveni ca aplicatii existente pentru Android să fie incompatibile sau lente pentru cipurile sale.

Se va forma o echipă de experţi, programatori de Java care vor lucra la aplicațiile pentru acest tip nou de procesor. Firma spune că a dezvoltat, de asemenea, o tehnologie pentru a aborda „25% din aplicaţiile deja existente”.

Sursa: bbc.co.uk

,