LG X3 – primul smartphone quad-core de la LG

După ce ultimele zvonuri anunţau că HTC va prezenta un smartphone quad-core în cadrul MWC de luna viitoare, iată că şi cei de la LG vor aduce o astfel de noutate. Producătorul LG pregăteşte un arsenal corespunzător pentru lupta în segmentul smartphone-urilor, iar primele informaţii despre planurile sud-coreenilor pentru acest an au fost desconspirate de publicaţia PocketNow: LG pregăteşte lansarea lui X3, smartphone dotat cu procesor quad-core.
Dacă informaţiile furnizate se vor dovedi reale, LG X3 va intra în liga mare a telefoanelor inteligente, întrucât beneficiază de un display de 4.7” cu rezoluţie HD 1280×720 pixeli, însă va fi unul dintre cele mai subţiri din segment, întrucât grosimea va fi de doar 9 mm.
Platforma hardware este asigurată de procesorul Nvidia Tegra 3 dotat cu patru nuclee de 1.5 GHz şi un nucleu suplimentar pentru asigurarea unor funcţii de bază, iar memoria internă va fi de 16 GB (deşi probabil va exista şi o versiune de 8 GB).
Conectivitatea anunţată este de ultima oră: 3G cu viteze de descărcare de până la 21 Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g/n, bluetooth 4.0 şi NFC, tehnologia cu care începe să fie dotat aproape fiecare smartphone de top. Camera foto are 8 MP şi va fi acompaniată de o cameră frontală de 1.3 MP pentru apeluri video, în timp ce acumulatorul Li-Ion ar putea avea capacitatea de 2000 mAh, o valoare ridicată, însă de înţeles pentru un astfel de “monstru” quad-core.
LG X3 va utiliza sistemul de operare Google Android 4.0 IceCream Sandwich, versiunea cu care va fi dotat practic orice smartphone important lansat în 2012. În acest context, prezenţa celor trei taste (Menu, Home şi Back) sub display este cel puţin ciudată, întrucât aceste funcţii au fost integrate în Android ICS.
LG X3 va fi prezentat publicului la Barcelona la Mobile World Congress 2012, care va începe în 25 februarie. Se aşteaptă ca acest terminal să fie disponibil pentru consumatori din Q2 al acestui an. Preţul încă este o enigmă.
LG se alătură astfel rivalilor de la HTC, despre care există informaţii că vor lansa două smartphone-uri quad-core în perioada următoare: HTC Edge şi HTC Zeta.

,