IT Essentials – un nou curs opțional pentru 40 de licee din Moldova

Ministrul TIC(Tehnologii Informaționale și Telecomunicații) Pavel Filip, a semnat impreuna cu Ministrul Educaţiei Mihai Șleahtițchi si Directorul proiectului USAID CEED II Douglas Griffith, un Memorandum de înţelegere, care prevede introducerea cursului opțional „Administrarea Calculatoarelor şi Reţelelor IT Essentials: PC Hardware and Software” în 40 de licee, începând din anul academic 2012-2013.
IT essentials este un curs al Programului Cisco Networking Academy. Acesta oferă cunoştinţe fundamentale şi avansate despre calculatoare şi sisteme de operare, noţiuni de bază în domeniul reţelelor de comunicaţii. Cursul oferă elevilor abilităţile necesare pentru a corespunde cererii crescânde de specialiști IT.

Ministerul Educaţiei urmează să stabilească criteriile de selectare a 40 de licee unde va fi implementat proiectul. De asemenea, 45 de profesori de liceu vor fi instruiţi în cadrul proiectului CEED II pentru a preda noua disciplină şcolară.

Memorandumul prevede ca CEED II va oferi suport în procesul de revizuire și finalizare a curriculumului pentru acest curs, totodată va susține instruirea profesorilor.

Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel FILIP a menţionat că pregatirea specialiștilor calificați în domeniul IT este un suport considerabil pentru companiile din domeniu, pentru sporirea competitivitatii sectorului TIC și ministerul va oferi tot suportul pentru a mobiliza resursele și a asigura durabilitatea inițiativei.

,