iPad 3 va fi lansat de Apple în luna martie

Tableta iPad 3 a celor de la Apple este așteptată pe piață în luna martie, va avea ecran high-definition (HD), un procesor cu patru nuclee mult mai rapid decât cel de pe iPad 2 și conexiune LTE, următoarea generație a comunicațiilor wireless, potrivit Bloomberg.

Fabricile Apple din Asia au început deja să producă iPad 3 în ianuarie şi vor să ajungă la capacitate maximă în februarie.
Cu noul său produs, Apple speră ca iPad să-și mențină poziția dominantă pe o piața care devine tot mai concurențială. După debutul din 2010, care a creat practic un nou segment pe piața gadget-urilor mobile, iPad a devenit a doua sursă de venituri a companiei după iPhone. Apple a vândut peste 40 de milioane de unități până în prezent, care au generat venituri estimate la cel puțin 25 miliarde de dolari.

Noua tabletă va folosi internet prin reţele LTE. Apple va introduce tehnologia LTE mai întâi pe iPad, deoarece, spre deosebire de iPhone, are o baterie mai mare şi va suporta mai bine cerinţele acestei noi tehnologii, conform uneia dintre surse. Totodată, standardele LTE (long-term evolution) utilizate vă permit viteze de acces la internet mult mai rapide decât conexiunea 3G, mulți competitori, precum Samsung, Motorola Mobility și Nokia lansând deja smartphone-uri cu LTE.
iPad 3 va avea, de asemenea, un ecran HD cu mai mulţi pixeli decât au chiar unele televizoare HD în prezent. Natalie Kerris, purtător de cuvânt al Apple, a declarat că nu comentează zvonurile şi speculaţiile.

Succesul iPad a determinat rivalii să lanseze tablete concurente, cele mai de succes modele venind de la Samsung şi Amazon, bazate pe platforma Android a Google.
IPad 3 este asamblat de Foxconn Technology, principalul partener al Apple pe partea de producție. Contractele cu Apple generează 22% din afacerile Foxconn.