HP a prezentat noul laptop acoperit cu sticlă

HP a prezentat la CES 2012 un nou laptop. Envy Spectre 14 este un „ultrabook premium” acoperit cu sticlă de tip Gorilla Glass. Acest lucru nu-l face nici cel mai subţire şi nici cel mai uşor laptop, dar îl face un dispozitiv stilat.
Anul 2012 va fi anul ultrabook-urilor, acele laptop-uri uşoare, subţiri, dar extrem de performante şi cu o autonomie care în unele cazuri depăşeşte 9 ore. Astfel cei de la HP au lansat pe piaţă un model care vine cu câteva artificii ce dau bine în ochii consumatorilor.
HP Envy 14 Spectre nu este un ultrabook ca oricare altul. Întâi de toate, se abate de la definiţia care i-ar limita diagonala ecranului la 13 inch şi un pic. Ecranul lui are 14 şi este învelit în sticlă. Tocmai datorită acestui lucru ar putea fi considerat cel mai stilat laptop de la CES – târgul de tehnologie de la Las Vegas.
În ciuda faptului că utrabook-ul are multă sticlă în componenţă, cei de la HP susţin că nu există motive să ne facem griji, pentru că tehnologia folosită este Gorilla Glass. Cu alte cuvinte, calculatorul ar trebui să fie destul de rezistent la zgârieturi. Touchpad-ul este la rândul său acoperit de sticla specială, în timp ce tastatura este iluminată.
Faţă de MacBook Air, Envy 14 Spectre nu e un laptop foarte uşor, şi nici foarte subţire. Are 1,72 kilograme şi o grosime de 20 mm. Totuşi, la cele două categorii stă mai bine decât laptop-urile clasice.
Procesorul dispozitivului este un Intel Core i5, iar memoria internă are 4GB. În schimb, capacitatea de stocare nu este nici ea impresionantă, ajungând la doar 128 de GB. Ecranul de 14 inci are o rezoluţie de 1600×900 de pixeli. La capitolul porturi, notăm Ethernet, USB 3.0, HDMI şi Mini Display.
HP Envy Spectre 14 va fi lansat iniţial în Statele Unite, la mijlocul lunii februarie.
Preţul dispozitivului nu este nici el unul redus, ajungând la aproximativ 1.250 de euro, iar dezavantajele la acest preţ sunt destul de evidente: sticla are calitatea de a atrage praful şi amprentele şi deşi în pozele de prezentare laptopul arată impresionant, după o lună de folosire fără a fi curăţat bine, ar putea fi o privelişte jalnică.

,