Google marchează Ziua Pământului printr-un logo special

În fiecare an, ziua de 22 aprilie este sărbătorită Ziua Pământului. Google marchează acest moment printr-un logo special, animat.

Google celebrează ziua când a luat naştere mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător.  Pe un fundal maron, reprezentând pământul, numele Google apare sub forma unor tufe care înfloresc.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arăta față de mediu, scrie Wikipedia.

Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, majoritatea tineri și foarte tineri. 20 de ani mai târziu, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor la lupta pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

Ziua Pământului 2012 e privită ca o sărbătoare deosebită, menită să ne atragă atenția asupra fragilității planetei pe care trăim. Pare atât de solidă și de sigură în acest Univers, încât ne pare la fel de indestructibilă. Totuși, deseori noi nu ne dăm seama, cât de ușor suntem gata să distrugem noi, oamenii, viața planetei noastre. Așa că Ziua Pământului marchează în fiecare an aniversarea naşterii mişcării moderne a interesului pentru mediul înconjurător.

,