Google lansează “ochelarii tehno”

Google urmează să lanseze o pereche de ochelari pentru realitatea virtuală. Pe pagina sa Google Plus, Google a prezentat „Project Glass” sau „ochelarii tehno” cu care navighezi pe Internet în timp ce mergi, mănânci, vorbeşti conduci sau faci orice altă activitate, ca şi cum eşti în faţa computerului.

Ochelarii tehno funcţionează prin comandă vocală. Pe lentilele lor se proiectează, asemenea ecranului computerului, toate materialele şi informaţiile solicitate prin comandă vocala, ca e-mail-urile, hărţile, video chat sau direcţii GPS.

Ideea din spatele proiectului „top secret” este ca informaţiile din diverse servicii ale Google, cum ar fi căutările, Google Maps sau YouTube, să fie afişate direct în faţa ochilor, fără să fie nevoie ca utilizatorii să scoată smartphone-ul din buzunar.

Invenţia seamănă mai degrabă cu o variantă a sistemului de operare Android, folosind acelaşi simbol pentru microfon, precum şi alte componente ale sistemului de operare ale Google. Astfel, ochelarii oferă informaţii din toată lumea şi despre orice şi le permite posesorilor să se „localizeze” rapid unul pe celălalt în lumea reală, aşa cum o face actualul sistem Google, „Latitude”, scrie Daily Mail.

Jurnaliştii americani au apelat la designerul Federico Ciccarese, pe care l-au rugat să-şi imagineze cum ar arăta noul proiect de la Google. El este cel care a realizat, tot pentru Business Insider, design-ul imaginar al noului iPhone.

Conform designerului, ochelarii ar urma să aibă o singură lentilă, o cască audio, o cameră foto şi video şi mai multe butoane în lateral. Ciccarese şi-a imaginat şi cum ar arăta imaginile proiectate pe lentilă.

Potrivit rtv, un grup din Google X a iniţiat Project Glass pentru a cosntrui acest tip de tehnologie, o tehnologie care să te ajute să explorezi şi să împarţi cu ceilalţi lumea ta, putând să revii instantaneu de unde ai plecat”, a explică echipa Google pe site-ul său.

În plus, se spune că noii ochelari de la Google ar avea şi o cameră foto şi video inclusă, lucru care ar transforma utilizatorii în „Terminator”.