Dacia Lodgy se lansează oficial în România (video)

Cel mai nou model al constructorului auto de la Mioveni, Dacia Lodgy, s-a lansat miercuri, în mod oficial, în România. Până în prezent s-au făcut 8.000 de comenzi, dintre care 200 sunt din România.

Preţul noului model Dacia porneşte de la 9.500 de euro cu TVA. „Până în prezent am primit 8.000 de comenzi din întreaga lume pentru Lodgy, din care 200 provin din partea românilor“, a declarat Thomas Dubruel, director comercial al Renault România. El a mai spus că românii au făcut aceste comenzi fără să vadă modelul, ceea ce reprezintă un succes al brandului Dacia.

„Deşi Lodgy este fabricat în Maroc, acest model este unul românesc, deoarece o parte din cercetări s-au făcut la Mioveni de inginerii români“, a afirmat Jerome Olive, directorul general al grupului Renault România.
Potrivit „Adevărul”, Dacia Lodgy a fost prezentată, în premieră mondială, pe data de 6 martie, la Salonul Auto de la Geneva, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de către Carlos Tavarez, şeful Biroului de Operaţiuni al Grupului Renault, şi transmisă în direct pe site-ul Dacia.

Modelul de serie Dacia Lodgy are o lungime de 4,5 metri, cu 0,5 metri mai lung decât modelul de competiţie, şi oferă un volum considerabil al portbagajului, inclusiv în varianta cu şapte locuri. Numele maşinii aminteşte de englezescul „lodge” şi reprezintă o trimitere directă la trăsătura esenţială, respectiv capacitatea de a găzdui o întreagă familie şi bagajele sale.

Dacia Lodgy dispune de un portbagaj cu un volum de 2 617 dm3 în configuraţia cu două locuri, 827 dm3 în configuraţia cu cinci locuri şi 207 dm3 în configuraţia cu şapte locuri. Campania de promovare culege roadele, iar spotul publicitar se pare că a avut înfluenţa aşteptată.

,