Cronologie – istoria vieții tale pe Facebook

Facebook a creat un nou profil, cunoscut sub numele de Cronologie, care va facilita realizarea pozelor, link-urilor și meditațiile personale din trecut.
Cronologie este în esență un album care include viața ta pe Facebook, în comparație cu datele tale personale care se se găsesc pe profilul tău tradițional. Odată activat, Cronologie înlocuiește profilul curent.
Unii oameni au trecut voluntar la Cronologie, cu toate că Facebook nu a facut acest profil obligatoriu. Începând de marți, Facebook a anunțat unii utilizatori ca au la dispoziție 7 zile pentru a-și curăța profilurile înainte ca Cronologia să se activeze automat. Facebook este în procesul de rulare a cerințelor  multor utilizatori, în următoarele săptămâni.
Chiar și cei care nu s-au conectat pe facebook un anumit interval de timp, vor fi automat transferați la Cronologie.
Cronologie nu expune nimic care nu a fost disponibil pentru partajare în trecut. Multe din postările vechi au fost permanent disponibile. Oamenii ajung la ele prin accesarea continuă „Postări mai vechi”, totuși, Cronologie este mai eficientă, deoarece ea permite utilizatorului să pășească materialul vechi mai repede.
Cronologie, nu reflectă neapărat faptul că cercul vostru de prieteni s-a extins în ultimii ani. De exemplu o fotografie pe care ai postat-o în 2008 la un mic grup de prieteni, ar putea fi mai vizibilă la rude, șefi și alte persoane pe care le-ai adăugat în lista ta de preteni în perioada respectivă.
Dacă vrei să te transferi la Cronologie, trebuie să ții cont de următoarele avantaje:
– Ai posibilitatea de a modifica setările de confidențialitate pe articolele individuale, pentru a controla cine are acces.Dacă ai fotografii jenante cu prietenii cei mai apropiați, le poți restrânge, sau chiar le poți ascunde având acces la ele doar tu personal.
– Pentru evenimentele majore din viața ta, ai posibilitatea să faci clic pe o stea, pentru a le face mai proeminente.
– Alături de fotografia profilului tău, ai oportunitatea să adaugi în partea de sus, o imagine care te reprezintă.
– Ai posibilitatea să adaugi detalii din viața ta personală, din copilărie sau anumite detalii care joacă un rol important pentru tine, de exemplu când ai rostit primul cuvânt sau când ai primit un tatuaj s.a.
– Fă clic pe Log de Activitate pentru a vedea toate mesajele. Deschide Facebook într-o pagină nouă, astfel, poți dispune de o pagină de înscriere și alte informații despre Cronologie.

Sursa: impact.md cu referire la abcnews.go.com