Arthur D. Levinson – noul președinte Apple

La data de 15 noiembrie 2011 Levinson a fost numit presedinte al consiliului de Apple  în locul regretatului Steve Jobs .

Arthur D. Levinson (născut la 31 martie 1950, în Seattle , Statele Unite ale Americii), este preşedintele actual al Apple Inc . El este fostul președinte al Genentech(1999-2011), şi fostul ofiţer şef executiv (1995-2009). Levinson este, de asemenea, un membru al consiliului de cercetare știinţifică Genentech, făcând parte  dintr-un grup consultativ al companiei cu privire la proiectele noi de cercetare şi dezvoltare.

Levinson este preşedinte al: Consiliului de Administraţie pentru Apple, Biofarmaceutice NGM, Biotehnologii Amiris şi Institutul Broad . Deasemenea în prezent face parte din  cadrul Consiliului de Consultanţi ştiinţifici ai Centrului Memorial Sloan-Kettering Cancer,  Consiliul de administrație de la Institutul din California pentru cantitative Biuosciences (QB3), Consiliul consultativ pentru Universitatea Princeton – Departamentul de Biologie Moleculară și Consiliul consultativ pentru Lewis-Sigler Institutul pentru Integrative Genomics.

Levinson a primit diploma de licenţă de la Universitatea din Washington Seattle în 1972, şi doctoratul în Biochimie de la Universitatea Princeton 1977. Ulterior, sa mutat într-o poziţie post-doctoral cu Michael Bishopşi Harold Varmus în cadrul Departamentului de Microbiologie de la  Universitatea din California, San Francisco,de unde a și fost angajat la Genentech de Herb Boyer.

Levinson, care lucra la Genentechîn 1980 mai întâi ca un om de stiinta, de cercetare  a devenit vice-presedinte la Tehnologie de cercetare în 1989, vice-presedinte de cercetare în anul 1990; vice preşedinte senior Cercetări 1992, şi vice-preşedinte senior – Cercetare şi dezvoltare în 1993.

În 1995, Levinson a devenit președintele consiliului de administrație Genentechs, iar în 1999 a fost numit preşedinte.  În acelaşi an, Levinson a primit premiul Institutului Irvington de Conducere Corporativă în ştiinţă şi a fost onorat cu Premiul de Leadership Corporate de la Coaliția Națională împotriva cancerului la sân.

Levinson a fost numit  unul dintre „Managerii Cel mai buni ai anului” în 2004 şi 2005, devenind în acel timp unul dintre directorii Google din 2004  până în 2009 când a demisionat din consiliul de directori de la Google.

În 2006, Princeton University îi oferă lui  Levinson medalia James Madison pentru o carieră distinsă în cercetarea ştiinţifică şi în domeniul biotehnologiei. De asemenea, în 2006, lui  Levinson îi sunt recunoscute multe merite datorită celor mai bune practici în arta de a conduce  ajungând în lista celor „25 directori executivi de top” . În 2008, Levinson a fost ales ca bursier la Academia Americană de Arte și Stiințe , iar în  Glassdoor.com a apărut evaluarea acestuia cu un rating de 93%  ca fiind   „cel mai nice CEO” din 2008 (CEO-Chief executive officer adică Președintele consiliului de administrație PCA).

În 2010, Organizaţia industriei biotehnologice l-a onorat pe Levinson cu Premiul Heritage Biotehnologie iar San Francisco Exploratorium cu Premiul directorului.

Levinson este autorul sau co-autorul mai mult de 80 de articole ştiinţifice, devine și un bun inventator cu 11 brevete în Statele Unite.