A murit „Copilul Minune” al Microsoft

Arfa Karim Randhawa a fost cel mai tânăr profesionist Microsoft din lume. Ea a câștigat un certificat care îi confirma abilitățile extraordinare la numai 9 ani. Adolescenta a murit săptămâna trecută într-un spital din Lahore, Pakistan, la numai 16 ani.
Ultima lună de viață și-a petrecut-o în comă, în urma unui atac de cord produs în timpul unei crize de epilepsie. Microsoft oferise ajutorul necesar pentru ca ea să primească îngrijiri de specialitate.
Arfa Karim Randhawa l-a întâlnit pe fondatorul Microsoft Bill Gates când avea doar 10 ani și lucra deja de 5 ani la calculator.La întâlnire  i-a adus lui Gates o poezie despre viața lui și l-a întrebat direct și apăsat de ce sunt atât de puține femei la compania Microsoft.
Pasiunea pentru calculatoare și programare, dar și capacitățile sale extraordinare au ajutat-o să treacă prin toate examenele Microsoft și să obțină toate certificatele.
„Dacă vrei să realizezi ceva important în viață, trebuie să îți amintești că timiditatea este numai în mintea noastră. Dacă gândești timid, vei acționa timid. Dacă gândești încrezător, vei acționa ca atare. Așa că nu lăsa niciodată ca timiditatea să îți cucerească mintea”, a spus Arfa Karim Randhawa, după întâlnirea cu Bill Gates.

Încrederea și luciditatea despre modul de viață,  o întreagă filosofie despre viață demonstrează capacitățăle geniale de care dădea dovadă la doar 10 ani.

Sursa: geekwire.com